Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kurbanlıklar elde kaldı

Çanakkale’de, bayram öncesinde kurbanlıklarını satamayan üreticiler, bayramda da umduklarını bulamadı.


Vatandaşlar ise, ‘Belki ucuzlar’ diyerek kurbanlık pazarlığını bayrama bıraktı. Çanakkale’de, kurban bayramınnda elde kalan kurbanlıklar üreticileri üzdü. Bayram öncesinde vatandaşların çok fazla ilgi göstermediğinden yakınan üreticiler, son gün işlerin açılmasını bekliyordu. Ancak durum beklendiği gibi olmadı. Üreticiler, fiyatların geçen yılla aynı olmasına rağmen vatandaşların eskisi gibi ilgi göstermediğinden yakındı. Kurbanlık almak için, fiyatların düşmesi umuduyla bayramın ilk gününü bekleyen vatandaşlarda bayram namazının ardından kurban pazarının yolunu tuttu. Fiyatların değişmediğini gören bazı vatandaşlar, pahalılıktan yakınırken bazıları da fiyatların normal düzeyde olduğunu savundu.
 
Çanakkale’de, kurbanlıklar, belediyenin hazırladığı kurban kesim yerinde kesildi. Namazın ardından, kurbanlık hayvanlarını alarak kesim yerine getiren vatandaşlar, burada uzun süre sıra bekledi. Kasaplar, küçükbaş hayvanların kesimini 45 TL’den gerçekleştirdi. Polis ekipleri, kurban satış alanında, belediye ekipleri de kesim alanında sürekli olarak denetim yaptı.
Kurban bayramının değişmezlerinden acemi kasaplar, bu bayramda da iş başındaydı. Kurbanlık hayvanlarını kendileri kesmek isteyen veya kasaplara yardımcı olan bazı vatandaşlar, çeşitli yerlerinden yaralandı. Kendini yaralayan 3 kişi, Çanakkale Devlet Hastanesine getirildi. 
 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
07.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: çanakkale, kurban bayramı, kurbanlık
Link: Kurbanlıklar elde kaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız