Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bu tesiste organik yumurta üretilecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürlüğü, 2013 yılında hayata geçirdiği ‘Organik Yumurta Tavukçuluğu Demonstrasyonu’ ile Türkiye’de bir ilki başardı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında hayat geçirilen organik yumurta tavukçuluğu tesisi yaklaşık bir yıl önce Kula’da faaliyete geçti.

Tesisi ziyaret eden Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürü Hasan Çebi, Kula Kaymakam Vekili ve Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Kula İlçe Müdürü Atakan Bedez ve çok sayıda davetli tesiste, proje sahibi Avukat Nihat Dayan tarafından gezdirildi.

Tesis hakkında bilgi veren Nihat Dayan, işletmenin bir yıl önce açıldığını ve bu süre içerisinde Bakanlık, Valilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve belediyeden her türlü desteği aldıklarını söyledi. Kula’yı her alanda başarıya ulaştırmak için el birliği ile çalışmaya başladıklarını belirten Nihat Dayan, “Güzel bir üretim sağladık. 3 bin tavuğumuz var. 2 bin 500 civarında yumurta alıyoruz” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Manisa İl Müdürü Hasan Çebi, Türkiye’de ilk kez Manisa’da organik yumurta demonstrasyon çalışması yaptıklarını ifade etti.

Bu çalışmanın Bakanlığın organik tarımın geliştirilmesi ve kontrolü çerçevesinde, organik yumurta tavukçuluğu projesi olduğunu kaydeden Çebi, projenin yaklaşık yüz 65 bin liraya mal olduğunu belirtti. Çebi, “3 bin tavuğun yaşayabileceği bir yer olarak hazırlanan bu proje, proje sahibinin eski bir çiftliğini onarmak suretiyle, Bakanlığımız kaynaklarından yaklaşık 58 bin liralık destek vererek yapılmıştır” dedi.

Projedeki asıl amacı anlatan İl Müdürü Çebi, “Bu proje ile çevreye ve ülkemize örnek bir demonstrasyon çalışması yaptık. Bununla da başarılı olduk. Çünkü buraya gelip ziyaret edenlerin sayısı 2 bini geçti. Gelen hem çevre illerimizden hem de kendi ilçelerimizden hatta Çanakkale, Amasya, Çorum ve Kayseri’den gelen üreticilerimiz burayı gezerek kendi çiftliklerini kurma peşindeler” diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, konvansiyonel tarımın giderek azaldığını ve konvansiyonel tarımdan organik tarıma büyük bir geçiş olduğunu söyledi.

Türkiye’de organik tarım alanında çeşitli arayışlar olduğunu ifade eden Bektaş, “Burada girişimci arkadaşımız, yumurta üretiminde organik tarım başarılı olabilir mi, olamaz mı bunun denemesini yapmış. Gıda Tarı ve Hayvancılık Bakanlığımız da bir demonstrasyon olması sebebiyle destek vermiş. Organik yumurta üretiyor. Ürettiğini satabiliyor. Üretmesi için gerekli her türlü malzemeyi temin edebiliyor. Belgelenme süreci de sağlıklı şekilde işletilebiliyor. Gerçek bir demonstrasyon olma işi burada gerçekleşmiş gibi gözüküyor” diye konuştu.
(TARIM TV)

Ekleme Tarihi
24.10.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler:  organik yumurta
Link: Bu tesiste organik yumurta üretilecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız